Verblijf in eigen land

Overnachten op een Nederlandse wijnboederij

Het klinkt romantisch en dat is het ook, ovenachten bij de wijnboer. Dat dat op vele plaatsen al mogelijk is, weet je misschien niet. Hieronder geven we daar een overzicht van. Mocht je een aanvulling hebben, dan horen we het graag!

Overnachten op wijnboederij in Zeeland

01.

De Kleine Schorre, Dreischor Minicamping

Een toonaangevend wijngoed vlakbij het pittoreske ringdorp Dreischor met een uitstekend visrestaurant: het Proeflokaal. 's Zomers kun je daar heerlijk op het terras zitten voor een uitgebreide lunch, maar ook voor een kopje koffie met een Zeeuwse bolus. En voor een proeverij van de prijswinnende wijnen van de Kleine Schorre natuurlijk! Dat maakt het extra leuk en gemakkelijk om op de ernaast gelegen minicamping te kamperen op een van de drie veldjes.

02.

Overnachten op wijnboederij in Noord-Brabant

01.

Sint Catharinadal, Oosterhout Gastenhuis in het klooster

De zusters Norbertinessen van Sint Catharinadal maken niet alleen goede wijnen. Bij het mooie klooster is ook een restaurant en je kunt overnachten in een van de gastenkamers. "Thuiskomen bij de zusters, is thuiskomen bij jezelf". Een plek voor stilte met ruimte voor meditatie en het bijwonen van de mis met de zusters.

02.

Overnachten op wijnboederij in Gelderland

01.

’t Heekenbroek, Drempt B&B

Job en Neeltje Huisman hebben een wijnboerderij in een prachtig wandel- en fietsgebied. Zij verhuren één gastenkamer, op de begane grond, met eigen terrasje en uitzicht over de wijngaard.

02.

Wijnhoeve Elanova, Vorden, Minicamping

In de Achterhoek, nabij Vorden, zijn Rob Roth en José de Hoog in 2008 een wijngaard met minicamping begonnen. Zij zijn lid van de Coöperatie van Achterhoekse Wijnbouwers. De minicamping is gelegen achter de wijngaard en heeft 30 plaatsen op een rustig, groen terrein. Van hieruit kun je wijnfietstochten maken!

03.

04.

05.

06.

07.

08.

De Oude Waalstroom, Hurwenen, Tipi

Aan een afgesneden bocht van de Waal, ligt wijnbedrijf de Oude Waalstroom, waar Huib Overmars en Lotte Rippen natuurwijnen maken. In hun wijngaard, omringd door een voedselbos, kun je overnachten in een tipi en je eigen groente en fruit plukken! Rust en natuur verzekerd.

Overnachten op wijnboederij in Overijssel

Overnachten op wijnboederij in Limburg

01.

Domein Holset, Lemiers B&B

Domein Holset maakt uitsluitend mousserende wijnen van hoge kwaliteit. En je kunt er overnachten op een van de vijf kamers, gelegen boven het moderne proeflokaal in hun compleet klimaatneutrale gastenhuis. De hele dag staat het panoramaterras, van waar je uitkijkt over de wijngaard en het Limburgse heuvelland, tot je beschikking. Dar kun je heerlijk zitten met een glas bubbels. Vele wandelmogelijkheden. Fabuleus ontbijt.

Overnachten op wijnboederij in Noord-Holland