Wijnfietsroutes

Een fietstocht maken, verschillende wijngaarden tegenkomen en af en toe een stop voor een glas op het terras van een wijnboer, dat kan op meer plekken dan je denkt! De Achterhoek heeft de meeste wijnfietsroutes. Een paradijs voor wijn-minnende fietsers. Ook in Zuid-Limburg is het niet moeilijk om een route uit te stippelen van wijngaard naar wijngaard.
Petra Davids stelde al in 2006 een gids samen met wijnroutes per fiets in Nederland en België, iets gedateerd maar nog steeds bruikbaar.

Fietsen van wijngaard naar wijngaard

Als eerste en de best ontwikkelde wijnfietsregio, de Achterhoek. In 2016 zijn daar zes prachtige wijnfietsroutes ontwikkeld die langs vele wijngaarden voeren. Uitgangspunt zijn steeds de wijngaarden, maar de duidelijke kaartjes en routebeschrijvingen geven ook informatie over horecagelegenheden en historische en culturele bezienswaardigheden. Je kunt deze routes bekijken en downloaden op website van de regionale VVV.

Wijnfietsroutes in Gelderland

Het Nederlands Wijnbouwcentrum bij Wijnhoeve de Colonjes in Groesbeek biedt een knooppuntfietstocht van 28 km langs 6 wijngaarden. Download route.

Wijnfietsroutes in Limburg

Een schitterende en pittige fietstocht van 75 km door het Zuid-Limburgse heuvelland kun je vinden op de website van de VVV van Zuid-Limburg.