wijngaard zeeland

De Kleine Schorre

ZEELAND | SCHOUWEN – DUIVENLAND
Nabij Dreischor, “het mooiste ringdorp van Zeeland”, ligt sinds 2001 een van de grootste en meest professionele wijnbedrijven van Nederland, de Kleine Schorre, van ondernemer Johan van de Velde. In de authentieke, zwart geteerde schuur uit 1735 vind je hun ruime proeflokaal. Zij bieden een uitgebreide menukaart met louter Zeeuwse streekproducten zodat je hun wijnen kunt proeven in combinatie met bijpassende gerechten.
Daarnaast worden hier allerlei evenementen en activiteiten georganiseerd.

Match met Zeeuwse Zilte Zaligheden

De druivenrassen die de Kleine Schorre verbouwt zijn rivaner (ofwel müller-thurgau), auxerrois, pinot blanc en pinot gris. Van deze rassen maken zij onder andere een mousserende wijn, de Brut de Zélande.
Wijnhoeve de Kleine Schorre is een van de weinigen die de bij aanplant van zijn druivenrassen speciaal heeft gelet op de combinatie met de bekendste Zeeuwse streekproducten. De wijnen passen dus bij de zogenaamde Zeeuwse Zilte Zaligheden: de oosterscheldekreeft, oesters, mosselen, platvis, lamsoor en zeekraal. Pinot gris, pinot blanc, rivaner en auxerrois geven hiervoor het beste resultaat. De rivaner, auxerrois en pinot blanc worden geschonken in de World Businessclass van KLM.

Bij het wijngoed is een winkel met streekproducten en met alle eigen wijnen. Op het terras van het proeflokaal kun je de hele week genieten van de wijnen, of van ontbijt of lunch. Wil je na het nuttigen van enkele glaasjes blijven slapen, dan kan dat op de camping.

Ook de Oranjes kwamen langs bij deze Zeeuwse wijngaard

Tips

  • Kamperen op Camping de Kleine Schorre
  • Wandelen (wijngaard en natuurgebied Dijkwater)
  • Proeflokaal de Kleine Schorre is open dinsdag t/m zondag van 9.00-19.00 uur (april, mei, juni, september, oktober); in juli en augustus 7 dagen per week en november t/m maart donderdag t/m zondag van 9:00-18:00 uur.
  • Leuke wijnwinkel hele jaar open van maandag t/m zaterdag van 9:00 – 17:30 uur.
  • Wijnfeest 2 en 3 augustus 2019 op de wijnhoeve (altijd eerste weekend van augustus).

Wijnhoeve De Kleine Schorre
Zuiddijk 4, 4315 PA Dreischor
Telefoon 0111 – 40 15 50 en 06 – 13 44 63 26
www.dekleineschorre.nl info@dekleineschorre.nl

Els

Wijntoerisme Nederland

Dit vind je misschien ook leuk...